Winstmanagement

-Concurrentie-

Onderzoek toont aan dat 91% van alle branches veel concurrentie kent. Dit betekent dat er binnen de branche meerdere bedrijven zijn die vergelijkbare producten/diensten aanbieden. Concurrentie leidt vaak tot een zogenaamde ‘prijzenslag’, waar de afnemer verleidt wordt door een lage(re) prijs om tot aankoop van een product/dienst over te gaan. Herkent u dit?

-Omzet = PxQ (prijs x hoeveelheid)-

Onderzoek toont aan dat 93% van de ondernemers de ambitie heeft om zijn omzet te laten groeien. De omzet van elk bedrijf bestaat uit de formule PxQ; waar P staat voor de prijs van een product/dienst en Q voor het aantal producten/diensten die verkocht zijn. Binnen dat onderzoek zien we dat 87% van de ondernemers bij groei gericht is op het realiseren van meer Q en dat 78% van alle bedrijven vindt dat ze significant te weinig aandacht besteed aan de P. Herkent u dit?

-Winstmanagement-

Om de winst van een bedrijf te maximaliseren is een goede balans tussen P en Q noodzakelijk. Om hierin tot de meest optimale balans te komen, en om de eerder genoemde ‘prijzenslag’ te voorkomen, is er een geheel nieuw vakgebied ontstaan, te weten revenue management.

De Margemakers noemen dit vakgebied “winstmanagement”.

Winstmanagement is het snelst groeiende vakgebied voor grote organisaties. Alle grote corporate bedrijven hebben de afgelopen jaren aandacht besteed aan winstmanagement. Dat heeft geleid tot een explosieve groei in vraag naar strategic revenue managers, vaak rechtstreeks rapporterend aan de directie. In markten van hoge concurrentie, stabiele vraag en/of stijgende kosten is de strategic revenue manager (of revenue growth manager) de belangrijkste collega om de winst van een bedrijf te maximaliseren.

Niet alleen in de net beschreven marktomstandigheden is de strategic revenue manager een cruciale rol. Wij geloven dat elk bedrijf, klein of groot, ongeacht de markt(omstandigheden) zich moet verdiepen in hét vakgebied dat inspeelt op maximaal verdienen. We adviseren daarom elk bedrijf niet alleen om verantwoordelijkheden te beleggen maar ook intern kennis & kunde te maximaliseren. Zeker in dit vakgebied is stilstand achteruitgang.

-Wij zijn er voor u-

Met uw persoonlijke rapport, gebaseerd op uw antwoorden op de vragenlijst, helpen De Margemakers u om een start te maken met winstmanagement in uw bedrijf én om uw winst in de aankomende jaren te maximaliseren.

De Margemakers voorspellen dat de trend van het winstmanagement doorgezet wordt naar het MKB.
Wij hebben ons daarom gespecialiseerd in winstmanagement voor het MKB.